Bredda förbudet mot åldersdiskriminering

Sedan 2009 råder ett förbud mot åldersdiskriminering på arbetsmarknaden och i utbildningsverksamhet. Folkpartiet föreslår att detta förbud blir lika generellt som förbudet mot bland annat etnisk diskriminering. Det borde alltså vara förbjudet att negativt särbehandla människor på grund av ålder när det gäller till exempel varor och tjänster, bostäder, sjukvård samt socialt skydd och sociala förmåner.

Det förslaget  presenterade Barbro Westerholm, socialpolitisk talesperson och Erik Ullenhag, partisekreterare på söndagen.

De krävde också att man inför en stark lagstiftning mot åldersdiskriminering i hela EU och att Sverige ska fortsätta vara pådrivande för detta. Förhandlingarna om ett nytt diskrimineringsdirektiv måste leda fram till ett heltäckande förbud mot åldersdiskriminering på olika samhällsområden.

Det är ju en självklarhet att det inte kan gå till såhär, att bli diskriminerad pga. sin ålder, vissa kanske tjänar lite extra vid sidan om som en ung i Sverige, men det är inte alltid som man kan få jobb som ung eller äldre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0